Incredible Face Map: What Is Your Face Trying to Tell You

Traditionally, the Chinese medicine has been ‘reading’ the face in order to detect all the body issues.

This is quite a logical explanation because the face skin is very sensitive so it would reflect any health problem.

These health problems are usually presented in the form of spots, rash, lesion or complexion changes.

Incredible Ancient Face Map

According to an ancient technique, every part of your face relates to some specific part of your body. So, if you follow this incredible face map you will detect any health problem that takes part in your body.

1. Forehead– Digestive system problems

Problems with the digestion system are usually a result of over-consumption of sugars, processed foods, and fats. Also, the excessive use of alcohol and high levels of stress can’t be excluded.

Solution: Make sure you avoid alcohol in any case and try to provide a good-quality night sleep. Also, drink plenty of water, at least two liters a day.

2. Eyebrow arch– Kidney problems

Kidneys are vulnerable to excessive consumption of alcohol, smoking, impaired circulation and heart issues.

Solution: Drink less alcohol, coffee, and drinks high in sugars but drink plenty of water.

3. Between the eyebrows– Liver problems

Liver problems can be results of over-consumption of meat and chronic tiredness. In this way, both the liver and stomach are overloaded and are not able to function in the proper manner.

Also, food allergies can significantly affect the liver functioning.

Solution: Enrich your diet with more fresh and raw foods. Also, make sure you practice yoga or meditation and stay physically active.

4. Nose– Cardiovascular diseases

Stomach acidity, impaired circulation, bloating, polluted air and many other reasons can lead to high blood pressure and heart problems.

Solution: Visit your doctor regularly in order to control your blood pressure and the level of cholesterol. If you have high blood pressure and high cholesterol level, the doctor will prescribe some proper treatment that will balance them.

Solution: Green tea and lots of physical activity will eliminate the toxins from the body and reduce the risk of other diseases.

5. Cheekbones– Lungs

Any spots on your cheekbones can indicate asthma or some breathing problems due to air pollution or smoking. The same goes for dark shades around your eyes.

Solution: In case you are a smoker, quit smoking as soon as you can. Also, reduce your exposure to cigarette smoke and polluted air but stay physically active.

6. Cheeks– Lungs and Kidneys

If you notice some unusual changes around your cheeks, they may be the results of poor diet, over-consumption of sugar, smoking or high level of stress.

Solution: Visit some nutritionist to prescribe you some balanced diet with high-quality products.

7. Mouth and Chin– Stomach

You can irritate your stomach with over-consumption of sugar, fats, spices, coffee and alcohol. Other reasons that can lead to stomach problems are high levels of stress and irregular sleeping patterns.

Solution: Make some changes in your diet– consume more fruits, vegetables and raw foods. Avoid eating fatty and spicy foods. If the problem still persists, make sure you see your doctor or nutritionist.

8. Jaw and Neck– Hormonal imbalance

Hormonal imbalance can be a result of a consumption of too spicy and salty foods as well as an excessive use of caffeine.

Solution: Reduce your intake of spices, salt and caffeine and make sure you drink plenty of water every day.

Traditionally, the Chinese medicine has been 'reading' the face in order to detect all the body issues.

Source The Healthy Food | The Beauty Mind

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HOME REMEDIES & TIPS
Arthritis Pain
How to Remove Uric Acid in Joints and Treat Gout and Arthritis Pain

The number of people suffering from gout and arthritis is constantly increasing. The cause is the high amount of uric

Close